Ik was een deelnemer aan de eerste Shut up & Write. Ik wist niet dat er zulke initiatieven bestonden en dus ook niet wat het inhield. Via Corrie en Zinexprez is er een hele wereld voor me open gegaan. Alhoewel het schrijven mij in het bloed zit en ik altijd al verhalen in mijn hoofd had (en in talloze schriftjes), hebben deze pas gestructureerd uiting en vorm gekregen bij Zinexprez.

Corrie weet een fijne sfeer te scheppen waarin je positief gestimuleerd wordt, waardoor jij en je schrijven de ruimte en de tijd krijgen. Terugkoppelen van werk is altijd constructief, opbouwend en leerzaam.

Dit vormde ook de basis van Shut up & Write.

Gezellige ontvangst met koffie/thee en koekjes, even een kort kennismaken en babbeltje en vervolgens 5 kwartier aan de slag. Er waren schrijfopdrachten om je te inspireren, maar je kon ook jezelf gewoon laten gaan.

Door samen in rust en stilte in de “flow” te komen, komt er altijd wel iets uit mijn pen vloeien, ook al werd het geheel iets anders dan mijn bedoeling was.

Na het schrijvers blok was er de gelegenheid om je werk voor te lezen en om reactie te vragen. Ik blijf me verbazen dat iedere schrijver een eigen unieke stijl heeft; ik dus ook!

De dames met wie ik deze Shut up & Write heb mogen delen, waren net zo enthousiast als ik. Samen schrijven verbindt.

Kortom: een ervaring die je gewoon moet opdoen als je van schrijven houdt en jezelf serieus wilt nemen als schrijver.

Bedankt Corrie en…. wanneer weer?

-Reactie van Ruby (2 sept 2013)